Оце і дивно. Всілякі Вольтроніки можуть в SBU лити в навантаження стабільні 230В. Якщо батерея сяде, то вони без проблем тоді переходять на байпас.

Це якась спірна стратегія подолання ризиків. На випадок коли з моїм інвертором "щось станеться", я б хотів щоб він був відключений від усього (мережі, батареї, сонця). На цей випадок по мережі в мене є трьохпозиційний перемикач, щоб можна було заживити будинок повз інвертор. Думав у всіх так...
Ок! Дэн ставит вопрос что ему жаль 20 вт, которые инвертор потребляет от сети.

Если уж что то и произойдет, то бай пас уже не поможет. И зачем тогда ставить вопрос , как избавиться от 20 вт по потреблению от сети? Это же автоматическое отключение , если 0 вт.
Ответил выше, поможет. Байпас минуя инвертор.
Я не ставил вопрос, меня 20х3 ватт/ч не парят за комфорт и безопасность.
Это был ответ Ігор_Л что бы и он не парился.

Ок! Дэн ставит вопрос что ему жаль 20 вт, которые инвертор потребляет от сети.
НЕТ
Я не ставлю так вопрос :D
Я констатирую факт что кормлю из города когда есть излишек солнца.
Но я это делаю осознано, намерено.

НЕТ
Ну за бажання можна і не годувати. Треба лише трохи ускладнити ту автоматику вводу резерву.

У меня на вводе ATS стоит который и делает байпас в обход инвертора автоматически.
Но если я потушу город на вводе (до стабилизаторов) то и байпаса не будет.
Два бай паса, один в инверторе второй по входу дома. Инвертор включен же на выход стабилизатора. Достаточно ручной переключатель по входу поставить: или сеть или инвертор (подключая дом или на выход стабилизатора или на выход инвертора). В настоящее время приоритет - это работа от инвертора, а уж потом сеть.

НЕТ
Тогда у вас еще помимо 20 вт потребляют еще и стабилизаторы, возможно те же 20-30 вт. Так может набежать за месяц 20-40 квт.ч.

Инвертор включен же на выход стабилизатора. Достаточно ручной переключатель по входу поставить: или сеть или инвертор (подключая дом или на выход стабилизатора или на выход инвертора). В настоящее время приоритет - это работа от инвертора, а уж потом сеть.
Так оно так и есть. Только не ручной а автоматический.
Но это не исключает работу стабилизаторов.

Как вариант думал контактор поставить нормальнозамкнутый и его обмотку питать выходом инвертор.
Если инвертор живой - город отклюен, если помер - включается.
Тогда у вас еще помимо 20 вт потребляют еще и стабилизаторы, возможно те же 20-30 вт. Так может набежать за месяц 20-40 квт.ч.
Я ж и говорю, стабилизатры три штуки по 21 ватт кушают.
Июнь 46квт/30/24=64ватт/3= 21 ватт.

Инверторы (два) кушают от DC шины 2х85 ватт, город они не потребяют.

Добрий вечір.
Все народ, чекаю осцилограф (їде з Алі експрес), узяв DSO3D12, може і не дуже професійний, але занадто добра цена попалася. Маю надію для моїх задач вистачить.

Народ підкажіть ще таке питання. Зараз інвертор у мене працює в режимі, коли у день живіть будинок а в ночі по ночному тарифу заряджає АКБ. Коли у день АКБ розряджається на навантаження, інвертор постійно бере з мережі 20 Вт. Якось ці 20 Вт прибрати можна? Хочу вийти на нульове споживання у день.

Думав як варіант - поставити реле-таймер на GRID, щоб розривати у час денного тарифу мережу. Але можливо якось просто налаштувати інвертор можна?
В китайских инверторах ( в некоторых) имеется возможность программировать по времени работу от сети.

Так оно так и есть. Только не ручной а автоматический.
Но это не исключает работу стабилизаторов.

Как вариант думал контактор поставить нормальнозамкнутый и его обмотку питать выходом инвертор.
Если инвертор живой - город отклюен, если помер - включается.

Я ж и говорю, стабилизатры три штуки по 21 ватт кушают.
Июнь 46квт/30/24=64ватт/3= 21 ватт.

Инверторы (два) кушают от DC шины 2х85 ватт, город они не потребяют.
Следуя вашей логике, вы больше обеспокоены жив инвертор или нет. Если в ручном режиме на входе, я осознано дом переключаю на сеть ( на выход стабилизатора) , чтобы обойти инвертор и отключить его для каких то действий с ним, то по какому критерию автоматический переключатель по входу будет делать выбор? А полное отключение по сети делаю, отключая входные автоматы, которые у меня уже отключены 4й месяц. Надеюсь что до конца октября еще можно будет так поработать, а потом уже придется по времени подключаться по ночному тарифу для подзарядки.

Останнє редагування:
Следуя вашей логике, вы больше обеспокоены жив инвертор или нет. Если в ручном режиме на входе, я осознано дом переключаю на сеть ( на выход стабилизатора) , чтобы обойти инвертор и отключить его для каких то действий с ним, то по какому критерию автоматический переключатель по входу будет делать выбор? А полное отключение по сети делаю, отключая входные автоматы, которые у меня уже отключены 4й месяц. Надеюсь что до конца октября еще можно будет так поработать, а потом уже придется по времени подключаться по ночному тарифу для подзарядки.
Я обеспокоен не попасть в ситуацию когда я далеко, а инвертор откинулся, город есть но он отключен.
Байпас переключает прямой город на нагрузуку в случае если инвертор не даёт адекватного питания (РНПП-311 решает).
Хорошо когда рубильник всегда под рукой, но не у всех так получается.

Я обеспокоен не попасть в ситуацию когда я далеко, а инвертор откинулся, город есть но он отключен.
Байпас переключает прямой город на нагрузуку в случае если инвертор не даёт адекватного питания (РНПП-311 решает).
Хорошо когда рубильник всегда под рукой, но не у всех так получается.
Но в любом случае, если с инвертором уже что то случилось, тем более вы находитесь удаленно, то уж лучше готовить автоматическую систему пожаротушения, или переходить на искусственный интилект, который вместо вас решит, что включить, что отключить и т.д.

Останнє редагування:
Но в любом случае, если с инвертором уже что то случилось, тем более вы находитесь удаленно, то уж лучше готовить автоматическую систему пожаротушения, или переходить на искусственный интилект, который вместо вас решит, что включить, что отключить и т.д.
Не ну если он дымом пойдёт то понятное дело отработает пожарка.
Но он может просто потерять слейва например и такое у меня уже было. Или просто какую-то другую ошибку словить и прекратить генерацию. Может быть перегруз например.
Отработка ATS милисекунды, даже комп не перезагружается.

Осцилограф все ближе, самолет с Али уже сел у прибалтов, ослик едет по "транзитным странам", думаю еще недельку...

Народ, по поводу потребления инвертора. Я тут заметил, что соларман у меня вообще какую то чушь показывает...

Вот например окошко параметров Grid (первое фото). Grid Current L1L2 показывает 1,25А при напряжении сети 220В. Не трудно посчитать, что это 1,25*220=275 Вт. Однако рядом External CT Power L1L2 рисует 31 Вт. Это блин как так? Причем потребление с CT (я так понимаю, это датчик Холла, который шел в комплекте с инвертором и который я на фазный провод Grid повесил) значительно больше похоже на правду. К инвертору подключен только холодильник, который примерно раз в час включает компрессор, и все.

И что забавно, показатель Grid Current L1L2 у меня вообще никогда не падает ниже 1,2А. На втором скрине я график за день привел. Ночью был заряд АКБ, ток до 4+А подскакивал, а потом весь день 1,2-1,3А пишет.

Еще один бред "Daily Energy Purchaged" = 3,4 кВт. Откуда блин 3,4 кВт? Если 275 Вт соответствующие 1,2А умножить на 24 часа, должно 6,6 кВт рисовать!

Что такое Grid Current L1L2 и откуда там постоянно 1,2А?

И еще, народ кто нибудь может объяснить, чем режим "Zero export to load" отличается от "Zero export to СT"? Мануал читал... ничерта не понял.

"Zero export to load" - Гібридний інвертор буде надавати енергію лише для резервного навантаження, підключеного до нього. Гібридний інвертор не буде живити домашнє навантаження і продавати енергію в мережу.

"Zero export to СT" - : Гібридний інвертор надаватиме живлення не лише підключеному резервному навантаженню, але також буде живити домашнє навантаження. Якщо потужність від фотомодулів і батареї недостатня, інвертор буде використовувати енергію з мережі в якості доповнення.

Чем только "резервное навантаження" отличается от "резервного + домашнего навантаження"? Все навантаження приєднано на вихід Load, так як його можна поділити на два типи? У мене немає сонячних панелей поки що. Лише інвертор + АКБ. Так який режим для мене кращій? Зараз стоїть Zero export to load.

Вкладення

• Grid_1.jpg
    Grid_1.jpg
    169,5 Кб · Перегляди: 4
  • Grid_2.jpg
    Grid_2.jpg
    117,8 Кб · Перегляди: 4
Осцилограф все ближе, самолет с Али уже сел у прибалтов, ослик едет по "транзитным странам", думаю еще недельку...

Народ, по поводу потребления инвертора. Я тут заметил, что соларман у меня вообще какую то чушь показывает...

Вот например окошко параметров Grid (первое фото). Grid Current L1L2 показывает 1,25А при напряжении сети 220В. Не трудно посчитать, что это 1,25*220=275 Вт. Однако рядом External CT Power L1L2 рисует 31 Вт. Это блин как так? Причем потребление с CT (я так понимаю, это датчик Холла, который шел в комплекте с инвертором и который я на фазный провод Grid повесил) значительно больше похоже на правду. К инвертору подключен только холодильник, который примерно раз в час включает компрессор, и все.

И что забавно, показатель Grid Current L1L2 у меня вообще никогда не падает ниже 1,2А. На втором скрине я график за день привел. Ночью был заряд АКБ, ток до 4+А подскакивал, а потом весь день 1,2-1,3А пишет.

Еще один бред "Daily Energy Purchaged" = 3,4 кВт. Откуда блин 3,4 кВт? Если 275 Вт соответствующие 1,2А умножить на 24 часа, должно 6,6 кВт рисовать!

Что такое Grid Current L1L2 и откуда там постоянно 1,2А?

И еще, народ кто нибудь может объяснить, чем режим "Zero export to load" отличается от "Zero export to СT"? Мануал читал... ничерта не понял.

"Zero export to load" - Гібридний інвертор буде надавати енергію лише для резервного навантаження, підключеного до нього. Гібридний інвертор не буде живити домашнє навантаження і продавати енергію в мережу.

"Zero export to СT" - : Гібридний інвертор надаватиме живлення не лише підключеному резервному навантаженню, але також буде живити домашнє навантаження. Якщо потужність від фотомодулів і батареї недостатня, інвертор буде використовувати енергію з мережі в якості доповнення.

Чем только "резервное навантаження" отличается от "резервного + домашнего навантаження"? Все навантаження приєднано на вихід Load, так як його можна поділити на два типи? У мене немає сонячних панелей поки що. Лише інвертор + АКБ. Так який режим для мене кращій? Зараз стоїть Zero export to load.
А что говорят токовые клещи?

Grid Current L1L2 показывает 1,25А при напряжении сети 220В. Не трудно посчитать, что это 1,25*220=275 Вт. Однако рядом External CT Power L1L2 рисует 31 Вт.
Все не так!
31 Вт - це активна потужність.
Для кіл змінного струму тупо перемножити Вольти на Ампери будуть не Вати, а Вольт-Ампери (ВА).
Тобто ваші 1,25*220=275 - це не Вт, а ВА. Це повна потужність - векторна сума активної і реактивної потужностей.

чем режим "Zero export to load" отличается от "Zero export to СT"?
Дивіться схеми, там є Home Load (On-Grid Home Load), що підключається між інвертором та CT.
В назвах режимів слово після "Zero Export To" вказує до куди інвертор віддає живлення.
В режимі Zero Export To Load інвертор не буде живити Home Load. СT з комплекту можна не ставити.
В режимі Zero Export To CT інвертор буде живити Home Load. СT з комплекту ставити обов'язково.

Чем только "резервное навантаження" отличается от "резервного + домашнего навантаження"? Все навантаження приєднано на вихід Load, так як його можна поділити на два типи?
Дивіться схеми в мануалі, там все зрозуміло намальовано.
У інвертора може бути два різних по підключенню навантаження - Backup Load та Home Load (On-Grid Home Load).

Все навантаження приєднано на вихід Load. Який режим для мене кращій?
Не кращий, а правильний. Правильний - Zero Export To Load.
Вам тоді СT можна не підключати.

CT я так понимаю, это датчик Холла
Ні, це трансформатор струму, Current Transformer англійською. Зовсім інший фізичний принцип дії.

Вкладення

• Записати.JPG
    Записати.JPG
    133 Кб · Перегляди: 7
Останнє редагування:
А что говорят токовые клещи?
Сьогодні був біля інвертора, з кліщами, та робив фото з самого інвертора, тобто в реальному часі, а не з Соларман, в якому покази можуть на хвилини запізнюватися...

Результати отримав не зрозумілі.

На першому фото покази Grid з інвертора. Як і у Соларман, є суттєва ризниця між внутрішнім датчиком струму інвертора (показує 1,4А при 220В) і трансформатором струму (невелике біле кільце з проводами, котре йшло з інвертором і через котре я пропустив фазу Grid при підключенні інвертора), котрий показує 23 Вт, що ну ніяк не 1,4А.

На другому фото покази кліщів, 0.57А, що при 220В відповідає 125 Вт, котрих немає у показах ніде.

А вот третье фото саме цікаве...

Я відключив автоматом Grid на вході інвертора. При цьому на інверторі погас діод АС та вся ліва колонка у розділі GRID інвертора стала з нулями, фото не робив. Але потім я увімкнув автомат! Засвітився діод АС і у розділі GRID стало писати те, що на 3 фото. Тобто чогось одразу споживання стало рівно 1А (тобто 220 Вт). І на цей 1А нічого не впливає, я змінював споживання з інвертора, 1А стоїть незмінно!

А через секунд 30-40 в інверторі клацяє реле, і у розділі GRID стає приблизно те, що на 1 скріні показує. До 1А додається ще 0.4, загалом стає 1,4 і так далі.

У мене таке відчуття народ, що реальне споживання у мене саме 0.4А, або за кліщами 0.57А (думаю кліщі трохи брешуть). І до цих 0.4 з незрозумілих причин інвертор завжди додає 1А. Причому це не схожу на якусь помилку, схоже що це так задумано. Навіщо задумано... не знаю.

Підкажіть... у мене якісь незрозумілості з частотою на виході, зараз оцей 1А інвертор додає, а може і споживає... Може в інверторі є якійсь режим, або функція котра у мене увімкнута і котра це робить? Типу власного генератора частоти (зустрічав таке в онлайн ІБЖ), або може ще щось...

Вкладення

• Grid_1.jpg
    Grid_1.jpg
    169,7 Кб · Перегляди: 5
  • Grid_2.jpg
    Grid_2.jpg
    160,5 Кб · Перегляди: 6
  • Grid_3.jpg
    Grid_3.jpg
    155,9 Кб · Перегляди: 5
На другому фото покази кліщів, 0.57А, що при 220В відповідає 125 Вт, котрих немає у показах ніде.
Знову не те міряєте. Почитайте початок мого попереднього коментаря.

Підкажіть... у мене якісь незрозумілості з частотою на виході
Все у вас гаразд з частотою. Багато завад, багато реактивності - звідти і дивні значення частоти.

Дивіться схеми, там є Home Load (On-Grid Home Load), що підключається між інвертором та CT.
Дуже дякую за роз'яснення. Не знав про це. Виходить інвертор за допомогою ще одного СТ може вираховувати потужність, котру потрібно "повернути" у GRID щоб живити підключену до інвертора "Home Load" але при цьому щоб нічого не залишалося зверх того / не йшло на експорт. Вірно зрозумів?

Все не так!
31 Вт - це активна потужність.
Для кіл змінного струму тупо перемножити Вольти на Ампери будуть не Вати, а Вольт-Ампери (ВА).
Тобто ваші 1,25*220=275 - це не Вт, а ВА. Це повна потужність - векторна сума активної і реактивної потужностей.
Я може не великий знавець електротехніки, але поняття про це маю. У той же час, на момент зняття всіх тих показів що я у постах показую, інвертор живіть лише себе та лише декілька ламп, це переважно активна потужність. Тому особливої різниці між показами у ВА та Вт бути не повинно.

Сьогодні був біля інвертора, з кліщами, та робив фото з самого інвертора, тобто в реальному часі, а не з Соларман, в якому покази можуть на хвилини запізнюватися...

Результати отримав не зрозумілі.
"Здається, джентльмени, це була комедія!" Досить мучити справний інвертор, все у вас в нормі.

Назад
Угорі