А что говорят токовые клещи?
Сьогодні був біля інвертора, з кліщами, та робив фото з самого інвертора, тобто в реальному часі, а не з Соларман, в якому покази можуть на хвилини запізнюватися...
Результати отримав не зрозумілі.
На першому фото покази Grid з інвертора. Як і у Соларман, є суттєва ризниця між внутрішнім датчиком струму інвертора (показує 1,4А при 220В) і трансформатором струму (невелике біле кільце з проводами, котре йшло з інвертором і через котре я пропустив фазу Grid при підключенні інвертора), котрий показує 23 Вт, що ну ніяк не 1,4А.
На другому фото покази кліщів, 0.57А, що при 220В відповідає 125 Вт, котрих немає у показах ніде.
А вот третье фото саме цікаве...
Я відключив автоматом Grid на вході інвертора. При цьому на інверторі погас діод АС та вся ліва колонка у розділі GRID інвертора стала з нулями, фото не робив. Але потім я увімкнув автомат! Засвітився діод АС і у розділі GRID стало писати те, що на 3 фото. Тобто чогось одразу споживання стало рівно 1А (тобто 220 Вт). І на цей 1А нічого не впливає, я змінював споживання з інвертора, 1А стоїть незмінно!
А через секунд 30-40 в інверторі клацяє реле, і у розділі GRID стає приблизно те, що на 1 скріні показує. До 1А додається ще 0.4, загалом стає 1,4 і так далі.
У мене таке відчуття народ, що реальне споживання у мене саме 0.4А, або за кліщами 0.57А (думаю кліщі трохи брешуть). І до цих 0.4 з незрозумілих причин інвертор завжди додає 1А. Причому це не схожу на якусь помилку, схоже що це так задумано. Навіщо задумано... не знаю.
Підкажіть... у мене якісь незрозумілості з частотою на виході, зараз оцей 1А інвертор додає, а може і споживає... Може в інверторі є якійсь режим, або функція котра у мене увімкнута і котра це робить? Типу власного генератора частоти (зустрічав таке в онлайн ІБЖ), або може ще щось...