Які потужності плануєте ставити? Щоб щось ефективно віддавати в мережу, потрібно вкласти немало грошей в інвертор та панелі. А ще й заміна лічильника потягне копієчку... ЗТ по одній фазі можливий і часто таке практикують. Але потрібно визначитися, чи потрібна енергонезалежність при відсутності мережі, чи таки (при наявності вільних коштів) підключатися для віддачі в мережу.
Дивлюсь на 8квт модель гібридного інвертора
Powmr MPS-V MAX 8.2KW (це навіть трохи перевалює за мій бюджет, який можу собі дозволити, але з цим вже щось придумаю якщо брати на роки).
Що мені сподобалось у цій моделі - це перекриває мої потреби в 6квт із запасом. є два МППТ трекери, є два виходи 230В (основний і додатковий)
-> буду вдячний за критику цієї моделі та\або варіанти альтернатив.
Мій план наразі в голові такий.
На першому етапі (на 6-12міс) - використовувати як ДБЖ з макс піковою потужністю до 6квт. Вхід у мене 3 фази. Підключаю одну фазу через цей інвертор, АКБ на 48В (LiFePo4 - 11квт*год) і поки живу так. (більше ніж 6 квт на будь яку фазу не пропустить лічильник). Інші дві фази при цьому пускаю тільки на кілька сильних споживачів (ел.котел, ел.бойлер, ел.плита, ел.духовка)
На другому етапі (можливо ще влітку) - закупити один стрінг сонячних панелей на 4квт. На цьому інверторі є другий вихід 230В, то на скільки розумію можна підключити до нього наприклад тени бойлера і гріти воду якщо є надлишок сонячної енергії, яка не споживається на повну (в сонячні дні).
На третьому етапі (тобто перспектива після відновлення енергосистеми України) - докупити ще один стрінг сонячних панелей на другий трекер, підєднати генерацію надлишків сонячної енергії з цієї фази в мережу чи по ЗТ чи навіть просто, щоб мінусувалось використання енергії яку я буду й далі брати з інших двох фаз.
Буду вдячний за коменти та поради.