Привіт, "автономна" спільното.
Замовив і я собі інвертор та АКБ з Алі ще в кінці листопаду.
В майбутньому також хочу купити кілька панелей, щоб для власного споживання мати трохи генерації.
АКБ, LIFEPO4 ячейки 230AH на 24V ще чекаю - орієнтовно через 2 тижні.
Гібридний Інвертор POWMR 3.2kva/3.0kw. Інврертор забрав з укрпошти вчора, тому якщо когось цікавлять якісь деталі, то із задоволенням поділюсь чим зможу. Продавець написав вартість 110usd тому думаю й не було питань по розмитненню. Хоча самого цікавить питання, чи потрібно платити мито якщо вказана вартість вище 150eur.
В мене трьох фазний ввід в будинок і хочу одну фазу пустити через інвертор на споживачі які мають бути безперебійні. То поки їде АКБ буду перероляти щиток, щоб все підготувати. Автомати до та після інвертора, DC автомат та запобіжник на АКБ вже взяв та буду це все збирати.
Не дає мені спокою тільки три питання:
1. Коли є мережа на вході інвертора, чи може цей гібрид пропускати через себе (Bypass) більше ніж 3квт потужності? і якщо так, то скільки максимум.
Протестую як тільки все підключу, але може хтось знає достовірно відповідь на це питання.
2. У режимі роботи від АКБ (BMS на 120А * 24В = 2880Вт), якщо я включу споживачів більше ніж 3квт, то як буде діяти інвертор? він просто не дасть більше 3квт і при цьому всі споживачі які використовували до 2880Вт залишаться працювати а нові не включаться, ЧИ спрацює захист та інвертор виключиться взагалі із втратою напруги на всіх споживачах?
Теж планую протестувати.
3. Щодо підключення сонячних панелей - яку максимальну потужність можна підключити до цього інвертора? Тобто яка потужність MPPT контролера?
Чому питаю, бо є кілька протиріч. У даташиті вказано Max. PV Array Power = 3000w. В той же час Max Solar Charging Current = 80А. Якщо рахувати напругу заряду рівною 27В, то перемноживши маємо 80*27=2160Вт. Що не зходиться із 3000Вт. Або я не вірно рахую?
Всім гарного дня!
Якщо перечитаєте цю гілку спочатку, то знайдете відповіді на всі Ваші задані питання. Так, багато інфо зайвої, але точно всі ці питання вже розглянуті
Якщо коротко, то зауважу, що цей інветор не гібридний, а автономний.
Мито не стягнули, бо інвертор та акуми підпадають під закон, що діє до травня 2023. Хоча треба уточнити, яку кількість акумів в партію вважатимуть комерційною... Здається, починаючи з 5 одиниць. Але не знаю напевне. Може хтось підкаже тут.
Експеримент хочеться зробити, але шкода грошей/часу на усунення проблем в разі смерті/поранення піддослідного...
Якщо зважитесь, то сильно допоможете зацікавленим ))
Раджу знімати на відео та показувати виміри приладів, щоб можна було потім апелювати до продавця в разі сумних результатів.
Який сенс ставити автомат після інвертора? Автомат на вході АС, на АКБ та на панелі(згодом) це достатньо. Ще і вимикач на самому інверторі є.
1.
Байпасом пропускає багато. Але обжимні накінечники поставте обов'язково. Китайці пишуть(десь бачив для схожої моделі інвертора), що 30 А. Це приблизно 6 кВт.
В мануалі виробник рекомендує ставити автомат перед інвертором(3кВт) на 32 А. Тобто, вірогідно, це і є рекомендований максимум.
Складно сказати як насправді, все ж таки китайці завищують характеристики. Я би краще зробив додатковий байпас через весь інветор. По типу, якщо навантаження більше n кВт, то перемикається на мережу. Або різні гілки навантаження, та на гілку інвертора не чіпляти потужних споживачів. До речі, це також в цій гілці розглядається.
2.
По перше, в такому разі акуми сильно перевантажаться по струму розряду та їхній ресурс знижуватиметься значно швидше.
Якщо розглядати ситуацію без цього, то інвертор подасть відповідний звуковий сигнал та вимкнеться через кілька секунд, якщо мережа недоступна. В мануалі вказано через який час при якому перенавантаженні.
Поведінка інвертора в разі перевантаження описана в мануалі: в кінці(ст.29) та в кількох пунктах розділу налаштувань.
3.
Протиріч немає. 3кВт панелей не видають 3кВт, зазвичай значно менше.
Навіть якщо і більше буде, то інвертор сам обмежить зарядний струм та "збиратиме" з панелей не більше, ніж потрібно для заряду акумів та живлення споживчів одночасно.
Також, в налаштуваннях можна встановити/обмежити зарядний струм.
П.С. Перечитайте гілку ще ))