Батарея Deye SE-G5.1 Pro-B, BMS протокол

Заряджаю свої акуми до 54.4 вольт вже три місяці - це відповідає 100% SOC. Щоденно використовую на 80% заряду без проблем (13.5 кВт*год з 16.8 кВт*год).
Нема там ніякого заряджання після 54,4 вольт на батарею.
Всі 16 комірок пасивно збалансовані в межах 0.001 В.

Ще цікава інформація щодо акумуляторів Deye: якщо у вас є кілька паралельно підключених акумуляторів, то їх розрядка невеликим струмом після зарядки до 100% SOC призвиде до розбалансування вже між батареями і це виглядатиме приблозно ось так:parallel_info.jpg
Підтримка повідомила, що для симетричної розрядки батарей, струм споживання на початковому етапі розряду акумуляторів повинен становити більше 5А на батарею. Оригінал відповіді:String load.jpg

Останнє редагування:
Схоже у вас батареї все ж таки якимось чином відбалансувались. 57В/16 = 3,5625В на комірку. 57В це, мабуть, інформація з дисплея інвертора? Чи можете її перевірити мультиметром?
Так, це дані з інвертора. На вихідних візьму у знайомого мультиметр, заміряю напругу безпосередньо на клемах батарей.

Вкладення

• 5706.jpg
    5706.jpg
    329,1 Кб · Перегляди: 25
  • 5535.jpg
    5535.jpg
    335,1 Кб · Перегляди: 23
З цими графіками щось дивне, принаймні з першим: на ньому акумулятор в момент SOC 100% продовжує споживати майже пів ампера...
Тому і справді цікаво звідки ситема бере ці 57В..

Так, це дані з інвертора. На вихідних візьму у знайомого мультиметр, заміряю напругу безпосередньо на клемах батарей.
а чому ви заряджаєте так швидко, шо о першій ночі вона 100%? Можна зменшити струм зарядки шоб заряджало до 100% десь в 5 ранку, а не за 2 години.
Можна поставити 40 Ампер.

А який протокол встановленний в батареї з заводу? бо в мене Deye pro b 1 шт, працює з інвертором Growatt spf 6000 ідельно, без засинань, але я не можу вручну струм заряду змінювати ( загальний, від мережі можу) просто BMS самостійно по кану каже інвертору яким струмом можна заряджати, але на початку заряду від 15 - 20% десь до 50 - 60% вона позволяє аж до 80A, а потім плавно знижує струм заряду, а хотілось щоб більше 50А не можливо було, а краще 40А, щоб вона не могла прийняти на заряд, так як в літку сонця буде багато + планую добавити панелей, і будуть такі моменти, коли генерація висока, мене немає дома, батарея з ночі розряджена, і батарея буде заряджатися струмом вище 50А, а це негативно для батареї дуже, тому побачив що можна змінити вручну протокол на Growatt в батареї, і тоді можливо я зможу на інверторі виставити струм до 50А, якщо буде даний протокол, чи можливо можна в Lves - monitor змінити струм заряду до 50А вручну ? інший варіант ще брати 1 батарею, тоді буде ідеально( струм заряду на 1 батарею не буде ніколи вище 50А) але зараз бюджет не дозволяє....

Останнє редагування:
А який протокол встановленний в батареї з заводу? бо в мене Deye pro b 1 шт, працює з інвертором Growatt spf 6000 ідельно, без засинань, але я не можу вручну струм заряду змінювати ( загальний, від мережі можу) просто BMS самостійно по кану каже інвертору яким струмом можна заряджати, але на початку заряду від 15 - 20% десь до 50 - 60% вона позволяє аж до 80A, а потім плавно знижує струм заряду, а хотілось щоб більше 50А не можливо було, а краще 40А, щоб вона не могла прийняти на заряд, так як в літку сонця буде багато + планую добавити панелей, і будуть такі моменти, коли генерація висока, мене немає дома, батарея з ночі розряджена, і батарея буде заряджатися струмом вище 50А, а це негативно для батареї дуже, тому побачив що можна змінити вручну протокол на Growatt в батареї, і тоді можливо я зможу на інверторі виставити струм до 50А, якщо буде даний протокол, чи можливо можна в Lves - monitor змінити струм заряду до 50А вручну ? інший варіант ще брати 1 батарею, тоді буде ідеально( струм заряду на 1 батарею не буде ніколи вище 50А) але зараз бюджет не дозволяє....
В мене пункт меню 11 у Growatt, виставляю струм заряду від мережі чи від генератора, який потрібен. Протокол зв'язку 52

Добрий вечір, сьогодні спробував змінити PCS з sol-arc на PYLON. На інверторах вибрав теж протокол PYL. Перша реакція це перезавантажились акумулятори на екрані інвертора (написало помилки що низька напруга і щось там ще), хоча самі акб не виключались, запустилось все, секунду все ок і далі знову, ERROR 58, помилка комунікації по RS. Не розумію, чому так.. Чекнув чи не злетіли налаштування- все ок. Однакові протоколи а воно не дружить. Цікаво те, що на старій прошивці АКБ все робило по PYL, але потім після оновлення вже не працює.. Можливо в акб стояло не PYLON а щось інше..
Отож, 5 інверторів, 15 акб (по 3 акб на інвертор) - не працює.. Кожен день акб засинають

Привіт, підкажіть, будь ласка, по батареї Deye SE-G5.1 Pro-B, після зарядки до 100% починає переключатись між режимами: Stand By - Charge - Discharge. Напруга то піднімається до 54 то опускається до 53-52.7. Прошивку не оновлював ні на інверторі (Deye 6K-SG05LP1) ні на батареї. Сонячні панелі підключені і генерують. Мережа відключена хоча пробував включати і нічого не мінялось. Чи може це бути балансування? Якщо ні то можете підказати як можна розпізнати балансування? Батарея і інвертор нові в користуванні пару днів. Кількість циклів не збільшується.
Чи ок такий режим роботи? Версія прошивки bms виглядає що 200а:
bms.jpg

Ввечері як зарядиться до 100 зніму відео і добавлю.

Привіт, підкажіть, будь ласка, по батареї Deye SE-G5.1 Pro-B, після зарядки до 100% починає переключатись між режимами: Stand By - Charge - Discharge. Напруга то піднімається до 54 то опускається до 53-52.7. Прошивку не оновлював ні на інверторі (Deye 6K-SG05LP1) ні на батареї. Сонячні панелі підключені і генерують. Мережа відключена хоча пробував включати і нічого не мінялось. Чи може це бути балансування? Якщо ні то можете підказати як можна розпізнати балансування? Батарея і інвертор нові в користуванні пару днів. Кількість циклів не збільшується.
Чи ок такий режим роботи? Версія прошивки bms виглядає що 200а:
Переглянути вкладення 7576

Ввечері як зарядиться до 100 зніму відео і добавлю.
може батареї треба 2-3 цикли шоб збалансуватись. 52.7 це не 100%, це десь 60%

Вітаю спільното! Маю дві батареї Deye SE-G5.1 Pro-B працюють Luxpower по CAN (міняли в батареях протоколи на Pylon) Питання що одна заряджається до 100% друга зі 100% дійшла наразі до 65% і більше не бере, по вольтажу обидві 56,3 V. Маю доступ до батарей через LVESS монітор, але на маю пароля для доступу до налаштувань.
Підкажіть будь ласка як розібратись з цим питанням.

Вкладення

• Base info Bat1.png
    Base info Bat1.png
    96,4 Кб · Перегляди: 13
  • Base info Bat2.png
    Base info Bat2.png
    98 Кб · Перегляди: 13
  • Paralel info.png
    Paralel info.png
    17,9 Кб · Перегляди: 12
  • протокол бат2.png
    протокол бат2.png
    36,1 Кб · Перегляди: 13
Вітаю спільното! Маю дві батареї Deye SE-G5.1 Pro-B працюють Luxpower по CAN (міняли в батареях протоколи на Pylon) Питання що одна заряджається до 100% друга зі 100% дійшла наразі до 65% і більше не бере, по вольтажу обидві 56,3 V. Маю доступ до батарей через LVESS монітор, але на маю пароля для доступу до налаштувань.
Підкажіть будь ласка як розібратись з цим питанням.
Якщо ще не знайшли, то пишуть що пароль 123

Якщо ще не знайшли, то пишуть що пароль 123
Вітаю, дякую. Дійсно, це він. SOC можна виставити через програму. Наразі вирівняв оби дві батареї, спостерігаю що одна постійно швидше падає SOC (5-15%) але вольтаж на обох однаковий.

Назад
Угорі