Jikong BMS JK BMS - налаштування, прошивка, обговорення

Зараз у мене основний співрозмовник на цю тему це Grok, він рекомендує 4-6 год і на мою пропозицію збільшити ось що відповів :
"Недоліки збільшення RFV Time(h) до 8–10 годин:
  1. Збільшення стресу на комірки:
    • Утримання батареї на 3.38 В (~80–90% SOC) протягом 8–10 годин замість 4–6 годин збільшує час, коли комірки перебувають у відносно високому стані заряду. Хоча 3.38 В значно нижче максимальної напруги (3.65 В), тривале утримання на ~80–90% SOC може прискорити деградацію електроліту чи катодів LiFePO4, зменшуючи термін служби на ~5–10% (з 5000–7000 циклів до ~4500–6500).
    • Для порівняння: 4–6 годин Float є оптимальним балансом між доступною ємністю і довговічністю, як рекомендують на DIY Solar Power Forum."

Ваш Grok невкурсі і ви напевно теж раз його слухаєте, що RFV Time(h) це не просто час утримання а й час переходу знов до RCV, а там напруга ще вища, у мене це 3,45В, тобто чим менчий час у RFV Time(h) тим частіше інвертор буде заганяти акб до рівня RCV, а акб не повинна заряджатися до рівня RCV по декілька разів на день а тільки один(якщо акб звісно не розрядили), тому таймер RFV Time(h) повинен бути 12год. у разі заряду лише від сонця і 24год. у разі заряду від мережі , менче слухайте цих дуріків, вони тільки рахувать нормально уміють, а все решта у них навиворіт. Для того щоб ШІ давав правильну відповідь йому нада задавати побільше вхідних параметрів щоб він враховував їх вплив .

Вкладення

• Знімок екрана 2025-08-21 091057.jpg
    Знімок екрана 2025-08-21 091057.jpg
    42,6 Кб · Перегляди: 12
Останнє редагування:
Звичайно я не в курсі, і не приховую це. Тому й шукаю інформацію де тільки можу)) Дякую за картинку! До речі - звідки вона?
нічго страшного я тож був не вкурсі .ось канал можна сказати флагмана по бмс рекомендую до перегляду, переклад по субтитрам бо канал австралійського діда. Там є відео де він розжовує як працює логіка заряду інверторної бмс, правда нада пошукать, пізніше скину, на відео, JK V19

Останнє редагування:
ось канал можна сказати флагмана по бмс рекомендую до перегляду
Я в курсі про діда, але в нього стільки відео на каналі і він такий балакучий, що мені важко знайти в нього те що мене цікавить)
А за посилання на конкретне відео - ДЯКУЮ! Буду уважно дивитися (в мене обидві БМС V15 - V15A та V15H)

Я в курсі про діда, але в нього стільки відео на каналі і він такий балакучий, що мені важко знайти в нього те що мене цікавить)
А за посилання на конкретне відео - ДЯКУЮ! Буду уважно дивитися (в мене обидві БМС V15 - V15A та V15H)
ось відео де він детально проходить по всим налаштуванням і розповідає як працюють таймери і логіка заряду, хоча на тих версіях воно все ще не працювало адекватно на всих інверторах.

ось відео де він детально проходить по всим налаштуванням і розповідає як працюють таймери і логіка заряду
Дякую, послухав про логіку! Але ось це місце - тільки мене лякає?
Vol Cell RCV(v)3,450
SOC-100% Volt(v)3,449
Cell OVPR(v)3,448
Різниця в 1 тисячну вольта? По перше це не зовсям тривіальна задача (в межах бюджету бмс) достовірно вимірювати різницю в одну-дві тисячних, а по друге бмс приєднана до інвертора що комутує десятки - іноді сотні ампер - який там рівень завад? Точно на їх фоні можна таке міряти?
Додам - по всім джерелам що я знайшов - похибка вимірювання напруги в JK бмс - близко 10мв(0,01в), і ніяк не 1мв(0,001в)....
Якщо є інші джерела - радий буду якщо хтось поділиться!

Останнє редагування:
Дякую, послухав про логіку! Але ось це місце - тільки мене лякає?
Vol Cell RCV(v)3,450
SOC-100% Volt(v)3,449
Cell OVPR(v)3,448
Різниця в 1 тисячну вольта? По перше це не зовсям тривіальна задача (в межах бюджету бмс) достовірно вимірювати різницю в одну-дві тисячних, а по друге бмс приєднана до інвертора що комутує десятки - іноді сотні ампер - який там рівень завад? Точно на їх фоні можна таке міряти?
Додам - по всім джерелам що я знайшов - похибка вимірювання напруги в JK бмс - близко 10мв(0,01в), і ніяк не 1мв(0,001в)....
Якщо є інші джерела - радий буду якщо хтось поділиться!
діло не в точності а логіці бмс, всі ці опції не можуть мати однакову змінну , тому достатньо ввести на одну тисячну вольта більше щоб бмс спийняла налаштування без помилки,

діло не в точності а логіці бмс, всі ці опції не можуть мати однакову змінну , тому достатньо ввести на одну тисячну вольта більше щоб бмс спийняла налаштування без помилки,
Яка може бути логіка, якщо для цієї логіки не вистачає точності? Нут от поміряла БМС напругу - ура - 3,450. Значить стоп. А через (годину, секунду) вона наміряє 3,445 (це абсолютно в межах її точності). Мені подобається Endy, але є ще така занудна штука "метрологія", я її студентом вчив. Ну і здоровий глузд, ти не можеш міряти, а тим паче порівнювати, те що тобі не дано. Як там у Митця = "про аршин..."
P.S. Бачив декілька варіантів, де пороги рівні гарантованій точності БМС - 10мв (0,01в) - це мені зрозуміло.

Останнє редагування:
Назад
Угорі