Jikong BMS JK BMS - налаштування, прошивка, обговорення

Останнє редагування:
Зараз у мене основний співрозмовник на цю тему це Grok, він рекомендує 4-6 год і на мою пропозицію збільшити ось що відповів :
"Недоліки збільшення RFV Time(h) до 8–10 годин:
  1. Збільшення стресу на комірки:
    • Утримання батареї на 3.38 В (~80–90% SOC) протягом 8–10 годин замість 4–6 годин збільшує час, коли комірки перебувають у відносно високому стані заряду. Хоча 3.38 В значно нижче максимальної напруги (3.65 В), тривале утримання на ~80–90% SOC може прискорити деградацію електроліту чи катодів LiFePO4, зменшуючи термін служби на ~5–10% (з 5000–7000 циклів до ~4500–6500).
    • Для порівняння: 4–6 годин Float є оптимальним балансом між доступною ємністю і довговічністю, як рекомендують на DIY Solar Power Forum."

Ваш Grok невкурсі і ви напевно теж раз його слухаєте, що RFV Time(h) це не просто час утримання а й час переходу знов до RCV, а там напруга ще вища, у мене це 3,45В, тобто чим менчий час у RFV Time(h) тим частіше інвертор буде заганяти акб до рівня RCV, а акб не повинна заряджатися до рівня RCV по декілька разів на день а тільки один(якщо акб звісно не розрядили), тому таймер RFV Time(h) повинен бути 12год. у разі заряду лише від сонця і 24год. у разі заряду від мережі , менче слухайте цих дуріків, вони тільки рахувать нормально уміють, а все решта у них навиворіт. Для того щоб ШІ давав правильну відповідь йому нада задавати побільше вхідних параметрів щоб він враховував їх вплив .

Вкладення

• Знімок екрана 2025-08-21 091057.jpg
    Знімок екрана 2025-08-21 091057.jpg
    42,6 Кб · Перегляди: 16
Останнє редагування:
Звичайно я не в курсі, і не приховую це. Тому й шукаю інформацію де тільки можу)) Дякую за картинку! До речі - звідки вона?
нічго страшного я тож був не вкурсі .ось канал можна сказати флагмана по бмс рекомендую до перегляду, переклад по субтитрам бо канал австралійського діда. Там є відео де він розжовує як працює логіка заряду інверторної бмс, правда нада пошукать, пізніше скину, на відео, JK V19

Останнє редагування:
ось канал можна сказати флагмана по бмс рекомендую до перегляду
Я в курсі про діда, але в нього стільки відео на каналі і він такий балакучий, що мені важко знайти в нього те що мене цікавить)
А за посилання на конкретне відео - ДЯКУЮ! Буду уважно дивитися (в мене обидві БМС V15 - V15A та V15H)

Я в курсі про діда, але в нього стільки відео на каналі і він такий балакучий, що мені важко знайти в нього те що мене цікавить)
А за посилання на конкретне відео - ДЯКУЮ! Буду уважно дивитися (в мене обидві БМС V15 - V15A та V15H)
ось відео де він детально проходить по всим налаштуванням і розповідає як працюють таймери і логіка заряду, хоча на тих версіях воно все ще не працювало адекватно на всих інверторах.

ось відео де він детально проходить по всим налаштуванням і розповідає як працюють таймери і логіка заряду
Дякую, послухав про логіку! Але ось це місце - тільки мене лякає?
Vol Cell RCV(v)3,450
SOC-100% Volt(v)3,449
Cell OVPR(v)3,448
Різниця в 1 тисячну вольта? По перше це не зовсям тривіальна задача (в межах бюджету бмс) достовірно вимірювати різницю в одну-дві тисячних, а по друге бмс приєднана до інвертора що комутує десятки - іноді сотні ампер - який там рівень завад? Точно на їх фоні можна таке міряти?
Додам - по всім джерелам що я знайшов - похибка вимірювання напруги в JK бмс - близко 10мв(0,01в), і ніяк не 1мв(0,001в)....
Якщо є інші джерела - радий буду якщо хтось поділиться!

Останнє редагування:
Дякую, послухав про логіку! Але ось це місце - тільки мене лякає?
Vol Cell RCV(v)3,450
SOC-100% Volt(v)3,449
Cell OVPR(v)3,448
Різниця в 1 тисячну вольта? По перше це не зовсям тривіальна задача (в межах бюджету бмс) достовірно вимірювати різницю в одну-дві тисячних, а по друге бмс приєднана до інвертора що комутує десятки - іноді сотні ампер - який там рівень завад? Точно на їх фоні можна таке міряти?
Додам - по всім джерелам що я знайшов - похибка вимірювання напруги в JK бмс - близко 10мв(0,01в), і ніяк не 1мв(0,001в)....
Якщо є інші джерела - радий буду якщо хтось поділиться!
діло не в точності а логіці бмс, всі ці опції не можуть мати однакову змінну , тому достатньо ввести на одну тисячну вольта більше щоб бмс спийняла налаштування без помилки,

діло не в точності а логіці бмс, всі ці опції не можуть мати однакову змінну , тому достатньо ввести на одну тисячну вольта більше щоб бмс спийняла налаштування без помилки,
Яка може бути логіка, якщо для цієї логіки не вистачає точності? Нут от поміряла БМС напругу - ура - 3,450. Значить стоп. А через (годину, секунду) вона наміряє 3,445 (це абсолютно в межах її точності). Мені подобається Endy, але є ще така занудна штука "метрологія", я її студентом вчив. Ну і здоровий глузд, ти не можеш міряти, а тим паче порівнювати, те що тобі не дано. Як там у Митця = "про аршин..."
P.S. Бачив декілька варіантів, де пороги рівні гарантованій точності БМС - 10мв (0,01в) - це мені зрозуміло.

Останнє редагування:
Доброго дня. Скажіть будь ласка чи можливо не інверторну jk bms під'єднати до інвертора daxtromn 10.2kw? Дякую.

не інверторну jk bms
Якщо є інтерфейси, то скоріше за все можливо. Але якщо бмс не інверторта, то толку в цьому немає. Інвертор не буде нею керувати, тільки виводити інфу, скільки відсотків лишилося чи подібне.

Доброго дня. Скажіть будь ласка чи можливо не інверторну jk bms під'єднати до інвертора daxtromn 10.2kw? Дякую.
хтось тут намагався, але напевно нічго не вийшло з того бо тиша.

то толку в цьому немає. Інвертор не буде нею керувати, тільки виводити інфу, скільки відсотків лишилося чи подібне.
А як інвертор керує інверторною БМС? Розкажіть, бо у мене в цьому місці пробіл в знаннях...

Назад
Угорі