температури DC -56.20
AC-44.70
Bat - 27.50
все в одному приміщенні, батка на підлозі під інвертором
Коли АКБ не заряджається або повільно (декілька сот Ватт) розряджається, він практично не гріється. Тому температуру АКБ загалом (с допущеннями) можна вважати температурою у приміщенні де стоїть інвертор. Так вот, для 27.5 в приміщенні у вас досить непогані температури всередині Deye. У мене інвертор в гаражі на стені, АКБ під ним, вентиляції значної немає. Тому коли на АКБ було 25 гр, в середині інвертора було на DC = 55, АС десь 43-44. Коли починався заряд АКБ вночі, температура DC стібала на 67+.
Народ тут пише, що 50-70 для інвертора то норм... Але запевняю вас, це не норм. Вже при 60+ на DC спостерігається температурний дрейф параметрів комплектухи. Простіше всього це можна побачити по напругам. При 45 гр. на DC напруги що пише інвертор більш-менш співпадають з тими, що покаже вам мультиметр при вимірюванні. А при 65 гр. на DC між показами інвертора і мультиметра буде вже 5-7 сотих... Що буде при 75+? І що там "пливе" від температури окрім напруг?
Може перші партії Deye, в котрих були японськи конденсатори та транзистори і нормально при 70+ працювали, але зараз всередині Deye повністю випадковий набір, про це є ролики в інеті. Тому охолодження дуже бажано.
Стосовно охолодження... Я не розумію, навіщо робити ту турбину що на фото вище? У Deye великий, дуже великий радіатор. Щоб відвести тепло достатньо легкого повітря. Я скидав раніше в цю тему фото та детальний опис системи охолодження, що робив собі. Причому вона спочатку працювала від 12В блока живлення і це було занадто. Зараз поставив 9В БЖ на вентилятори, працює повністю безшумно. Мої температури на фото. Зверніть увагу на температуру АКБ, у мене в приміщенні де інвертор, практично теж саме, що і у вас. При заряді АКБ маю на DC десь 47 гр., на AC один раз бачив 44, зазвичай нижче.
Однією з суттєвих переваг моєї системи є те, що вона не заважає звичайному охолодженню радіатора у випадку якщо вентилятори чогось "станут". Радіатор у мене повністю відкритий, природна конвекція повітря зберігається...
Турбина роздрукована на 3Д принтері, що пропонують вище, буде заважати природній конвекції (це коли тепле, прогріте радіатором повітря повільно підіймається уверх, а йому на заміну знизу у радіатор засмоктує холодне повітря). Стануть вентилятори - отримаєте на Deye значно більшу температуру, ніж було б без того охолодження...