Pv 1 8. Розташування пд та пд сх
Може тому що у вас розташування в різних напрямках.
Подивіться по графікам на кожне поле окремо. Чи є в них за день вихід на максимальну потужність?
В мене Дея 20 кВт . Один стрінг 18 панелей 445 ват. Видає зараз в пік генерації більше 8кВт. Але звісно якщо є куди цю енергію дівати.
Замітьте що пік генерації продовжується до 82% заряду АКБ. Далі генерація зменшується так як після 82% інвертор починає заряджати акумулятор з зниженим струмом...

Вкладення

• Screenshot_2025-09-08-04-57-35-967_com.deyesolar.jpg
    Screenshot_2025-09-08-04-57-35-967_com.deyesolar.jpg
    317,1 Кб · Перегляди: 7
Останнє редагування:
Так і є. З 7ї ранку в акб 40% (tou). До 11ї, коли генерація норм вже, батка 10-20%. На гарному сонці о 13-14й годині акб вже фулл. Що робити? Гріти воду на гвс. Її в мене 600л)))
Вечір вже на акб.
Трохи не зрозумів:
на 7му ранку батка 40%......... а на 11у 10-20%..........з 7 до 11 сонце світить, а батка розряджається????

Лучший вариант, встретить пик солнца при несколько разряженном после ночи аккумуляторе, а в инверторе снять ограничения на ток заряда от солнца.
Ток заряда от солнца??? Это где? Battery Setting - Max A Charge????

Ток заряда от солнца??? Это где? Battery Setting - Max A Charge????
Max A Charge ( максимальний струм заряду в амперах) не повинен бути більше 50% від ємності АКБ.
А для бережливого використання АКБ. Максимальний струм заряду та розряду не повинен бути більше 20% від ємності АКБ.
Тоді батарейка максимально відпрацює свій ресурс.
Також на ресурс впливає наскільки відсотків від загальної ємності ви розряжаете АКБ.
Мій виробник АКБ рекомендує не розряджати нижче 20% від номінальної ємності.
Мій приклад.
Виробник Must. Батареї дві штуки по 300А.
Тобто загальна ємність 600А.

Battery capacity: 600

Max A Charge 120А
Max. discharge: 125А

Max A Charge ( максимальний струм заряду в амперах) не повинен бути більше 50% від ємності АКБ.
А для бережливого використання АКБ. Максимальний струм заряду та розряду не повинен бути більше 20% від ємності АКБ
Для цього є даташит у конкретної батареї (елемента). Можна і 1С. А щодо 20% - ну то давайте ще бережливіше - 2%, ще більше буде ресурс, батарея вмре просто від часу... 0,5С цілком бережливе використання для усіх даташитів що мені зустрічалися.

Для цього є даташит у конкретної батареї (елемента). Можна і 1С. А щодо 20% - ну то давайте ще бережливіше - 2%, ще більше буде ресурс, батарея вмре просто від часу... 0,5С цілком бережливе використання для усіх даташитів що мені зустрічалися.
Можете давати навантаження скільки хочете. Я не наполягаю :))
Я поділився досвідом використання свогоАКБ
В нього комірки Катл. Від виробника даних комірок є таблиці щодо їх розряду заряду з урахуванням температури.
Від них і відштовхувався.

Тобто, щоб залишалося не менше 20% ??? Тоді це нормальний режим роботи.
Чи всього на 20% ??? Щоб в батареї на 300А/г залишалося 240А/г ???
Тоді це щось схоже на експлуатацію свинцевого акумулятора... :)

Тобто, щоб залишалося не менше 20% ??? Тоді це нормальний режим роботи.
Чи всього на 20% ??? Щоб в батареї на 300А/г залишалося 240А/г ???
Тоді це щось схоже на експлуатацію свинцевого акумулятора... :)
Ні. :)
Щоб залишалося не менше 20%
Тоді виробник гарантує не менше 4000 циклів заряд-розряд.
Ще додам. Що в умовах завжди вказана температура 25⁰

Трохи не зрозумів:
на 7му ранку батка 40%......... а на 11у 10-20%..........з 7 до 11 сонце світить, а батка розряджається????
Я ж написав, "До 11ї, коли генерація норм вже...". В мене південь панелі та ранкова тінь. Тому так.
Ость тут, на попередній сторінці, графік струму https://greenpowertalk.tech/threads/ogljad-invertoriv-deye-zagalna-tema.553/post-38702

А для бережливого використання АКБ. Максимальний струм заряду та розряду не повинен бути більше 20% від ємності АКБ.
Тоді батарейка максимально відпрацює свій ресурс.
Також на ресурс впливає наскільки відсотків від загальної ємності ви розряжаете АКБ.
Мій приклад.
Виробник Must. Батареї дві штуки по 300А.
Тобто загальна ємність 600А.

Battery capacity: 600

Max A Charge 120А
Max. discharge: 125А
Две батареи отдельные со своим БМС и параллельно? Так при такой емкости не о чем беспокоится по зарядному току. Нет еще таких инверторов.

Назад
Угорі